De la 18

Următoarele pagini sunt destinate exclusiv adulților. Prin INTRAREA confirmați că aveți cel puțin 18 ani.

Prezervative

Buletin informativ

Prezervative 

Prezervative ultra-subțiri sau foarte rezistente: pentru experiențe de neuitat, protecție și sex incitant.

Afișează 1 - 7 din 7 elemente
Afișează 1 - 7 din 7 elemente

Prezervativele sunt un tip de contraceptiv utilizat în timpul actului sexual pentru a preveni sarcina și a reduce riscul de infecții cu transmitere sexuală (ITS). Acestea sunt confecționate dintr-un material subțire și flexibil și sunt plasate peste penis sau în vagin înainte de actul sexual.

Istoria prezervativelor:

Prezervativele sunt folosite de secole și există dovezi că erau folosite în antichitate. Primele prezervative erau fabricate din materiale precum intestine de animale, piele și in și erau folosite în principal pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu transmitere sexuală. Prezervativul modern din cauciuc a fost inventat la sfârșitul anilor 1800 și, de atunci, a suferit numeroase îmbunătățiri în ceea ce privește designul și materialul.

Tipuri de prezervative:

  • Prezervative din latex: acestea sunt cel mai comun tip de prezervativ și sunt fabricate din cauciuc de latex. Acestea reprezintă o protecție eficientă împotriva sarcinii și a ITS, dar pot fi deteriorate de lubrifianții care conțin ulei.
  • Prezervative dinpoliuretan: Aceste prezervative sunt fabricate dintr-un tip de plastic și sunt o alternativă bună pentru persoanele care sunt alergice la latex. Sunt, de asemenea, eficiente în prevenirea sarcinii și a ITS.
  • Prezervative dinpoliizopren: Aceste prezervative sunt fabricate dintr-un material sintetic care este similar latexului, dar care nu provoacă reacții alergice la unele persoane. Ele reprezintă un mijloc eficient de prevenire a sarcinii și a ITS.
  • Prezervativele feminine: Aceste prezervative se introduc în vagin înainte de actul sexual și oferă protecție atât împotriva sarcinii, cât și a ITS.
  • Prezervative aromate: Aceste prezervative au un înveliș aromat care poate face sexul oral mai plăcut. Cu toate acestea, ele nu sunt recomandate pentru sexul vaginal sau anal, deoarece zahărul din înveliș poate provoca infecții.
  • PrezervativetexturatePrezervative texturate: Aceste prezervative au creste, umflături sau alte texturi care pot crește plăcerea sexuală pentru ambii parteneri.


Utilizarea prezervativelor:

Este important să folosiți prezervativele în mod corespunzător pentru ca acestea să fie eficiente. Dacă folosiți un prezervativ, acesta trebuie derulat pe penisul în erecție înainte de contactul sexual. De asemenea, trebuie folosit cu lubrifianți pe bază de apă, deoarece lubrifianții pe bază de ulei pot deteriora prezervativul. După ejaculare, prezervativul trebuie îndepărtat cu grijă și aruncat la gunoi.

În concluzie, prezervativele sunt un mijloc important de prevenire a sarcinilor nedorite și de reducere a riscului de ITS. Există mai multe tipuri diferite de prezervative, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje. Este important să folosiți prezervativele în mod corect și consecvent pentru a vă asigura că sunt eficiente.

Prezervative pentru sexul anal

Prezervativele sunt recomandate și pentru sexul anal, deoarece pot proteja împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS) și pot reduce riscul de sarcină. Cu toate acestea, este important de știut că sexul anal poate pune mai multă presiune asupra prezervativului decât sexul vaginal. Prin urmare, este important să alegeți tipul potrivit de prezervativ și să îl folosiți în mod corespunzător.

Dacă folosiți un prezervativ pentru sexul anal, este important să alegeți un prezervativ rezistent și durabil, fabricat din latex, poliisopren sau poliuretan. Prezervativele aromate sau texturate nu sunt recomandate pentru sexul anal, deoarece pot crește riscul de rupere a prezervativului. De asemenea, este important să folosiți un lubrifiant pe bază de apă, deoarece lubrifianții pe bază de ulei pot deteriora prezervativul.

Dacă folosiți un prezervativ pentru sexul anal, trebuie să vă asigurați că acesta este folosit în mod corespunzător. Prezervativul trebuie derulat peste un penis în erecție înainte de contactul sexual. De asemenea, trebuie folosit cu mult lubrifiant pe bază de apă pentru a reduce riscul ca acesta să se rupă. După ejaculare, prezervativul trebuie îndepărtat cu grijă și aruncat la gunoi.

De asemenea, este important de știut că prezervativele nu oferă o protecție de 100% împotriva bolilor cu transmitere sexuală și că unele boli cu transmitere sexuală pot fi transmise prin contactul cu pielea. Pe lângă utilizarea prezervativelor, este important să practicați sexul protejat prin efectuarea periodică a testelor pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuală și prin utilizarea altor măsuri de protecție, cum ar fi digurile dentare, în timpul sexului oral.